recept van de maand speculaas |
|
Bereiden:
1. Weeg en meet de ingrediënten af.
2. Meng de bloem met de suiker.
3. Snijd de boter in blokjes.
4. Doe de boter bij de bloem.
5. Voeg ook het zout en de speculaaskruiden toe.
6. Goed kneden.
7. Voeg aan het eind zoveel koud water toe als nodig is om een soepel deeg te kneden.
8. Het is het beste om het deeg enkele uren tot maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.
Bakken:
1. Verhit de oven voor op 175 ° Celsius.
2. Vet een ovenvorm in met wat olie of margarine.
3. Duw het deeg met je vingers in de ovenvorm.
4. Maak de bovenkant glad.
5. Duw een aantal amandelen in de bovenkant van de speculaas.
6. Bak de speculaaskoek 30 minuten in de oven totdat het deeg gaar en bruin is.
7. Haal de speculaas uit de oven.
8. Minimaal 10 minuten laten afkoelen voordat je de speculaaskoek uit de vorm haalt.
9. Smakelijk eten! |
|
|
|
|